Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünyamız alacakaranlık kuşağından geçiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Dünyamız değişimin, gerilimin, krizlerin ve yer yer çatışmaların birbirini tetiklediği bir alacakaranlık kuşağından geçiyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetleri Zirvesi kapsamında bulunduğu BAE’nin Dubai kentinde ikili temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı Madinat Jumairah Mina Salam Konferans Merkezi’nde “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” temasıyla düzenlenen Dünya Hükümetleri Zirvesi’nde konuştu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Cumhurbaşkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Mohammed bin Rashid Al Maktoum’a samimi misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, onur konuğu olarak Dubai’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. .

“Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” temalı zirvenin küresel barış ve adaletin tesisine olumlu etki yapacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zirvenin temasına uygun olarak biz de; Türkiye, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hayata geçirdiğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz.” Doğru değerlerle yola çıkıldığında ne kadar büyük dönüşümler sağlanabileceğini gösterdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 21 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’yi her alanda 3 kat, 5 kat ve 10 kat büyüterek ileriye taşıdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıl önceki Türkiye’yi hatırlayanların da, bugünün Türkiye’sini görenlerin de, ülkenin kısa sürede büyük bir başarı öyküsü yazdığını, ne kadar sessiz bir devrim yaptığını kabul edip takdir ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün büyüyen ekonomisiyle, güçlü altyapısıyla, uluslararası alanda artan etkinliğiyle, diplomasideki başarılarıyla, savunma alanındaki hamleleriyle adından söz ettiren bir Türkiye gerçeği var” dedi. Böyle bir Türkiye’yi inşa etmenin gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevremizde yıllardır süregelen sıcak çatışmalara, terör ve istikrarsızlık nedeniyle maruz kaldığımız göç baskısına, ülkemizi hedef alan çeşitli terör eylemlerine rağmen bu günlere sapmadan geldik. istikrar, güven ve gelişme yolundan.”

“31 binin üzerinde konutu depremzedelerimize teslim ettik”

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Türkiye’nin tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını, 11 ili ve 14 milyon insanı doğrudan sarsan depremde 53 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: :

“Depremden bir yıl geçmeden enkazları kaldırdık. Vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacını karşıladık. İnşaatı tamamlanan 31 binden fazla konutu depremzedelerimize teslim ettik. 200 bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz” yılsonuna kadar her ay 15-20 bin konut teslimi gerçekleştirdik. Tam bir yıl önce “Asrın felaketini yaşayan bir millet olarak, dost ve kardeşliğin desteğiyle Allah’a şükürler olsun yaralarımızı hızla sarıyoruz. ülkeler. Milletimizle dayanışmalarından dolayı başta Emirlikler olmak üzere tüm dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Tüm bu adımları atarken dünyanın farklı köşelerinde milyonlarca ihtiyaç sahibi insana yardım eli uzatmayı ihmal etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yıllardır yaklaşık 3,5 milyonu olmak üzere 4 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Suriyeliler.

“Dikensiz gül bahçesinde yürümedik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Ateş çemberiyle çevrelenen ülkemizin bu noktaya gelmesi elbette kolay olmadı. Türkiye’nin son çeyrek asrına damgasını vuran bir hükümet olarak, gül bahçesinde dikensiz yürümedik. Elde ettiğimiz her başarının, kazandığımız her zaferin, uyguladığımız her reformun arka planında büyük bir emek, sabır, çaba, tecrübe ve dirayet vardır.Türkiye’yi takip edenler bu güçlü sürecin kilometre taşlarını çok iyi biliyorlar. Peki, önümüzde engeller ne kadar büyük olursa olsun, Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için yorulmadan, yorulmadan, bugün sarsılmaz bir şekilde çabamızı sürdürdük, “İnançla, kararlılıkla yürüyüşümüze devam ediyoruz.”

Bu samimi duyguyu paylaşmak istediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yılı aşkın süredir siyasetin içinde olduğunu ve siyaset yoluyla milletine hizmet etmeye çalıştığını belirtti. Gençliğinde sivil toplum mücadelesine başladığını, daha sonra siyasetin farklı kademelerinde görev aldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1994 yılında 40 yaşında bir siyasetçiyken Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’un yaklaşık 4,5 yıldır bu görevini sürdürüyoruz.” Görev yaptığım dönemde bugün bile takdirle konuşulan, çok değerli hizmetlere, çalışmalara, yatırımlara imza attım. Okuduğumuz bir şiir yüzünden hapse atılmamız sonucunda siyasi hayatımız bir süreliğine sekteye uğradı. Ancak İstanbul’daki başarımız yeni kapıların açılmasına ve çok daha büyük bir başarı öyküsünün yazılmasına yol açtı. Bugün genel başkanı olduğumuz AK Partimizi 2001 yılında artık hiçbir şeyin eskisi olmayacağı düşüncesiyle kurduk. Partimizin kuruluşundan sadece 15 ay sonra ilk seçimlerde birinci olduk ve Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Biz cezaevindeyken bazı gazeteler ‘Muhtar bile olamaz’ diye yazıyordu. “Manşetlere çıktı ama halkımızın desteğiyle 21 yılı aşkın süredir önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet ediyoruz.”

“Halkımızın gücü ve desteği olmasaydı bunların hiçbirini başaramazdık.”

Bu dönemde ülkeye yeni bir dönem kazandıran çalışmalara, hizmetlere ve reformlara uyduklarını, 17 seçim zaferine de yakıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Son olarak mayıs ayında gerçekleştirilen ve rekabetin yoğun olduğu seçimlerde yüzde 90 katılımla tarihi bir başarıya daha imza attık. Şimdi 31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri’ne hazırlanıyoruz. 48 gün sonra Allah’ın izniyle hedefimize ulaştık. Bu seçimlerde 18. zaferimiz. Çünkü geçmişte olduğu gibi ‘insan ancak emeğinin karşılığını alır’ inancıyla çalışmalarımızı çok yoğun ve sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Burada bir noktayı vurgulamam gerekiyor. Tüm bu süreçler boyunca biz, Devlet işlerinde daima ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini kendimize rehber edindik. İnsanı yaşatarak, insana dokunarak, insanı yücelterek devleti yaşattık, büyüttük, güçlendirdik, İnsanların gönüllerini kazandık. Biz halkımıza sahip çıktığımız gibi, halkımız da devletine ve bize sahip çıktı. Halkımızın gücü ve desteği olmasaydı bunların hiçbirini başaramazdık. Bugün de aynı yolda devam ediyoruz. ” Siyasette varoluş amacımız, arkamızda rahmetle, minnetle, bereketle anılacak güzel bir miras bırakmaktır.”

“Bölgemizde ve ötesinde adil ve kalıcı barışı sürdürmek vizyonumuzun temel yapı taşlarından biridir.”

Türk Yüzyılı vizyonunu hayata geçirene kadar durmadan, dinlenmeden, zorluklara rağmen yılmadan koşacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bölgemizde ve ötesinde adil ve kalıcı bir barışın hakim kılınması bizim görevlerimizden biridir. Bu vizyonun temel yapı taşlarıdır. Dünya nasıl beşten büyükse, daha adil bir dünya da mümkündür. Bunu ilk başaranlar gelecek nesiller olacaktır.” “Başta dünya olmak üzere tüm insanlığın buna ihtiyacı var. Ancak dünyamız değişimin, gerilimin, krizlerin ve yer yer çatışmaların birbirini tetiklediği bir alacakaranlık kuşağından geçiyor.”

“Türkiye bu zorlukları en iyi yöneten ülkelerden biri.”

Kriz çözülmeden yeni bir krizin çıktığı acı bir durumla karşı karşıya olduğumuzu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hatırlayacağınız üzere Kovid-19 salgınında bunun sağlık boyutuna da şahit olmuştuk. Tam tünelin sonunda ışığı gördüğümüzü sandığımız sırada Rusya-Ukrayna Savaşı bizi sarstı. Bu savaş küresel dünyayı da sürükledi Esasen önemli belirsizliklerle boğuşan ekonomi ve siyaset, çok daha büyük bir girdaba sürüklendi.Elektrik fiyatlarından gıda krizine, silahlanma yarışından, sistemsiz göç baskısına kadar pek çok alanda ek sorunlarla karşılaştık. Bu zorlukları en iyi şekilde yöneten ülkeler.İlk günden itibaren her zaman barıştan, adaletten, diplomasiden ve dayanışmayla acıların aşılmasından yana olduk.Rusya-Ukrayna Savaşı’nda ateşkes Barışın sağlanması ve barışın önünün açılması için sorumluluk aldık. kalıcı barış.İstanbul Süreci tarafların asgari noktalarda bir araya gelip buluşabileceğini gösterdi.Karadeniz İnisiyatifi gıda krizinin daha da derinleşmesini engelledi.Üstelik birçok siyasetçi yangını körüklemek yerine yangını söndürmeyi hedefledi. Diplomatik ve ekonomik bir atak yaptık. Dökülen kana, yıkıma, acıya rağmen adil bir barışın mümkün olduğuna olan inancımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu amaçla çalışmalarımızı yoğunlaştırarak yolumuza devam edeceğiz.”

“Türkiye üzerine düşeni yaptı”

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesinin bu sürecin önemli bir parçası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hedefleri ulusal kalkınma planlarının, stratejilerinin ve vizyonlarının ana unsurlarından biri olarak gördüklerini kaydetti. “Biz bununla yetinmiyoruz, uluslararası hedeflere ulaşma yolunda en ön saflarda yer alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ancak maalesef uluslararası toplum bu konuda başarılı bir sınav veremiyor. Yavaş yavaş uzaklaşıyoruz. 2030 yılına kadar sıfır açlığa ulaşma hedefinden.”

Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma için yeşil dönüşümün gerekliliğinin her geçen gün daha net görüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ortak ev” olan dünyayı çevre felaketlerinden ve atık krizinden korumanın herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Bu farkındalıkla Aralık ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen COP28 Dünya İklim Eylem Zirvesi’ne katkı sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hedefe Türkiye için belirledikleri “2053 yılına kadar net sıfır emisyon” hedefi ve Sıfır Atık projesiyle ulaştıklarını söyledi. eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatıldı ve yürütülüyor. Sahadaki sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 yılında düzenlenecek 31. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapma adaylığı konusunda da katılımcılardan destek istedi.

“Adımlarımızı ‘Dijital Türkiye’ vizyonu temelinde atıyoruz”

Yapay zeka gibi çığır açan teknolojilerin çalışma hayatından ekonomiye, bilgiye erişimden uluslararası politikaya kadar her alanı dönüştürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak dijitalleşmenin sunduğu fırsatlardan yararlanmanın yanı sıra getirdiği riskleri de başarıyla almaya çalışıyoruz. ‘Dijital Türkiye’ vizyonu temelinde adımlarımızı atıyoruz. Ülkemizde güçlü bir inovasyon ekosistemi kurduk. teknoparkları genişleterek, üniversite-sanayi iş birliğini destekleyerek, Ar-Ge çalışmalarını, bilimsel faaliyetleri ve genç girişimcileri teşvik ederek.” Yeniliğin mimarı ve taşıyıcısı olan TEKNOFEST gençlerini yetiştirmek için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Elektronik devlet portalı üzerinden 65 milyona yakın kullanıcımızın 8 bine yakın kamu hizmetine erişmesini sağlıyoruz. Oluşturduğumuz Türkiye dijital devlet stratejisiyle devletin dijitalleşmesinin ana yol haritasını belirleyeceğiz. Yapay zekanın brüt gelirini yerli hasılaya katkısını yüzde 5’e ve bu alandaki istihdamı 50 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu Körfez ülkelerinin de yapay zeka alanlarında yaptığı hamleleri takip ediyoruz. dijital dönüşüm, teknoloji ve inovasyon. “Bu alanlarda iş birliği ve ortaklıklarımızı geliştirmenin faydalarını görüyoruz.”

Türkiye’nin uluslararası barışın teori ve pratiğine katkısının pekiştirilmesi misyonuyla hayata geçirilen 3. Antalya Diplomasi Forumu’nun 1-3 Mart tarihlerinde düzenleneceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Forum vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz 3. Kriz anlarında diplomasiyi öne çıkarmak temasıyla düzenleyeceğimiz bu etkinlikte sizleri turizmimizin başkenti Antalya’da ağırlayacağız.” “Bunu yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Hükümetleri Zirvesi’nin başarıyla tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, güzel olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından düzenlenen GovTech ödül törenine katıldı. – DUBAİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler